Wednesday, June 27, 2012

Raisha @ 9months cute!


My little princess has turned 9months already, how time flies, rasa tak sempat nak catch up with the updates of her milestone, huhu. Soo sorry baby, balik Malaysia buat mama busy with soo many things, lack of pictures, lack of videos and lack of blogging, haiyaaa...

Oh btw happy 9months darling!

1. Raisha dah ada gigi, yeay! Kalau si onichan-tachi dulu umur 6bulan dah tumbuh gigi, tapi Raisha ni buat mama tunggu2, eh awat takdak gigi lagi, sampai laa awal bulan hari tu dia demam teruk, elok kebah ja demam, tengok2 dah ada 2 batang gigi yang kicik cumel di bawah. Alolololo demam nak tumbuh gigi rupanya, hehe macam2 lah! So now, she tends to bite mama whenever she has chances, luckily masa breastfeed dia tak gigit, kalau dak, mau trauma mama ni, hahaha. Dia akan gigit masa main dengan dia atau time dia saja2 boring, tiba2 ngap ja, menjerit laa mama kan, gigi memang ler halus kecik lagi tapi tajamnya humak aihhh, seriau! Kehairanan mama berganda dua apabila dia tak gigit 2R pun, depa siap sua tangan masuk mulut dia pun dia tak gigit, ish, sama macam Raziqh dulu, tak pernah gigit si Rafiqh, tau gigit mama ja, kesiannnn mama...

2.  Raisha ni pun agak meramah dan galak orangnya, dia suka kids especially those at her brothers age. Kalau bawa pi school 2R, kemain gelak menjerit2 tengok ramai budak2. Mulut tu makin riuh, Raziqh kata Raisha dah pandai cakap, ahaaa toksah dok bohong laa kan! Takat reti sebut few words saja, macam mama, kiss dan bye2...

3. Start makan sollid food ketika berusia 7bulan lebih. Bagi makan cepat sebab dia dah mengamuk2 nak makan bila tengok orang lain makan. Akibat amukannya, mama selalu jadi mangsa, tak boleh makan dengan aman, lepas tu siap kena makan sambil berdiri, hadoiii. Kalau kat rumah I boleh tahan lagi tau, tapi kalau kat restoran dia bantai melalak gitu wohohoho memang stress, end up sumbat mulut dia, haaa puas hati dia. Sekarang dia makan 3 kali sehari, breakfast-lunch-dinner. Makan tak beriya mana pun, reaction tu yang over, huh!

4. Seminggu ni nampak mula bergaya macam nak merangkak. Dah angkat punggung dan steady tangan menahan badan, cuma takat tu ja laa, tak bergerak ke depan mahupun ke belakang. Kalau dah start merangkak nanti, kena pi beli gate laa jawabnya, tangga tu dia dok aim lama dah, hihi...

Banyak lagi nak update ni tapi tak cukup masa, nak pi jumpa customers pulak. Nanti sambung yer...

5 comments:

Anonymous said...

Thanks to my father who stated to me regarding this weblog, this web site is genuinely amazing.


Look into my weblog :: Le Parfait Reviews

oakleyses said...

louis vuitton, polo ralph lauren, nike free run, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet online, sac longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, tiffany and co, uggs on sale, prada outlet, replica watches, tiffany jewelry, nike free, polo outlet, longchamp pas cher, prada handbags, louboutin pas cher, chanel handbags, nike air max, air max, ugg boots, nike air max, nike roshe, burberry pas cher, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, oakley sunglasses, christian louboutin outlet, gucci handbags, louis vuitton, louis vuitton outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin uk, louis vuitton outlet, longchamp outlet, christian louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, nike outlet, kate spade outlet, jordan shoes, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses wholesale, replica watches

oakleyses said...

converse pas cher, burberry outlet, michael kors outlet online, hollister pas cher, timberland pas cher, michael kors outlet online, michael kors outlet online, hogan outlet, kate spade, nike tn, true religion outlet, nike air max uk, michael kors, true religion jeans, uggs outlet, nike air max, nike free uk, north face, ray ban uk, north face uk, true religion outlet, nike blazer pas cher, true religion outlet, michael kors, uggs outlet, abercrombie and fitch uk, lululemon canada, vans pas cher, sac vanessa bruno, nike air max uk, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, polo lacoste, nike air force, ralph lauren uk, coach purses, coach outlet, guess pas cher, new balance, hollister uk, coach outlet store online, sac hermes, burberry handbags, replica handbags

oakleyses said...

iphone 6 plus cases, giuseppe zanotti outlet, hollister, reebok outlet, mont blanc pens, abercrombie and fitch, jimmy choo outlet, iphone 6s plus cases, iphone cases, nike roshe run, north face outlet, s6 case, new balance shoes, mac cosmetics, iphone 6 cases, timberland boots, instyler, celine handbags, asics running shoes, ferragamo shoes, beats by dre, ghd hair, oakley, baseball bats, valentino shoes, herve leger, wedding dresses, babyliss, vans outlet, nfl jerseys, p90x workout, mcm handbags, ralph lauren, bottega veneta, nike huaraches, longchamp uk, soccer shoes, iphone 5s cases, iphone 6s cases, ipad cases, insanity workout, north face outlet, nike air max, lululemon, chi flat iron, soccer jerseys, nike trainers uk, hollister clothing, louboutin, hermes belt

oakleyses said...

louis vuitton, pandora jewelry, coach outlet, montre pas cher, moncler, ray ban, canada goose uk, karen millen uk, ugg uk, pandora uk, moncler, converse outlet, juicy couture outlet, gucci, moncler, moncler, canada goose, swarovski, replica watches, ugg pas cher, lancel, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, canada goose outlet, moncler outlet, hollister, supra shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, louis vuitton, vans, canada goose outlet, barbour uk, ugg,uggs,uggs canada, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, nike air max, pandora jewelry, louis vuitton, louis vuitton, canada goose, converse, barbour, pandora charms, swarovski crystal, louis vuitton, thomas sabo, marc jacobs, canada goose outlet, canada goose, moncler uk